Så funkar det!

Lunds Öppna Verkstad är en kreativ mötesplats dit en kan gå för att använda maskiner och nyttja utrymmen för arbete som annars kan vara svåra att göra hemma. Verkstaden är till för dig över 16 års ålder och som bor i regionen. Vi vill ha en bred och välkomnande verksamhet och välkomnar alla oavsett tidigare erfarenhet, vi lär oss tillsammans.

Verkstäderna drivs av den ideella föreningen Lunds Öppna Verkstad (LÖV) och är till för att alla ska kunna genomföra sina egna projekt. För att få använda verkstäderna måste du göra två saker. Den första är att bli medlem i föreningen vilket du kan göra HÄR. Det kostar 480kr per halvår, bara 80kr per månad! Den andra saken som är viktig är att du går säkerhetsgenongången för trä och metallverkstaden för att veta vad du ska göra om något händer och vad som gäller generellt för verkstäderna ang städning m.m. Säkerhetgenomgångarna hålls med jämna mellanrum eller schemaläggs så fort 8 personer anmält sitt intresse och de annonseras ut på Facebook och i kalendern här på sidan. De andra maskinerna och verkstäderna får du använda direkt, men det är bra att höra med våra nyckelmedlemmar eller någon som sedan tidigare kan maskinen eller teknikern om du är osäker på hur du gör. Vi lär oss tillsammans!

Verkstäderna är öppna kvällar tisdagar och torsdagar och dagtid under helgerna. Eftersom verksamheten drivs av ideella krafter är öppettiderna begränsade och om någon blir akut sjuk eller får förhinder med kort varsel kan det hända att öppettiderna förändras. Håll koll på Facebook där eventuella förändringar utlyses! 

Material och förvaring

Det material som används, till exempel trä i träverkstaden eller tyg i syverkstaden, får du ta med dig själv. I elektronikverkstaden finns en hel del komponenter för dig att experimentera med men det är inte tillåtet att bygga in dessa i ditt projekt och ta med från verkstaden. För den som vill 3D-printa finns material att köpa på plats. Taxan är en krona per gram. Själva 3D-printern säger hur mycket modellen väger. För tillfället får man lägga pengarna i en burk som står inne i verkstaden, om ett litet tag kommer betalningen kunna ske via Izettle eller swish. Läs mer om våra maskiner under fliken Verkstad.

Än så länge har vi ingen förvaringsplats för dina pågående projekt men vi jobbar på en lösning.

Förhållningsregler

Förhållningsregler till de olika verkstäderna hittar ni här. Som medlem i föreningen godtager ni dessa regler och föreningens stadgar

Kontakt

Mail: kontakt@lundsoppnaverkstad.se

Facebook: facebook.com/lundsoppnaverkstad

Nu finns vi även på Instagram på @Lundsoppnaverkstad

Välkommen till Lunds Öppna Verkstad!